Wedden op schaatsen – zo gaat dat

Je zou het niet verwachten maar ook op schaatsen kan je een gokje wagen. Voor een schaatsliefhebber wellicht een lucratievere bezigheid dan online poker of het uitproberen van de zoveelste blackjack strategie die waarschijnlijk toch niet werkt. Met een beetje fingerspitzengefühl en ook geluk, zal een doorgewinterde schaatsfreak goede zaken moeten kunnen doen. We leggen uit.

Een gemiddeld kalenderjaar is doorspekt met nationale en internationale schaatstoernooien waarop gewed kan worden. Als echte schaatsliefhebbers geeft dit extra cachet aan een wedstrijd of toernooi die je toch al van plan was om te kijken op TV. Nog harder juichen om Sven Kramer die de laatste binnenbocht aansnijdt, wetende dat zijn perfect geplaatste eindspurt jou een zakcentje gaat opleveren! En het moet gezegd worden, als liefhebber die bovenop het schaatsnieuws zit je ben je beter in staat om accurate voorspellingen te doen. Pole position dus om een goede klapper te maken!

De verscheidenheid aan schaatswedstrijden is groot, we hadden het er al eerder over. Zo zijn er verschillende afstanden, van sprint tot de tien kilometer. Ook is er marathonschaatsen, shorttracken en estafette. Ook op het eindklassement van allroundtoernooien kan gewed worden. Een goed voorbeeld daarvan zijn het NK, EK en World Cup wedstrijden. En dan hebben we het nog niet gehad over de Olympische Winterspelen, bij uitstek een prima moment om eens een gokje te wagen op schaatsen.

De schaatssport ontvangt veel publiciteit in Nederland en de meeste wedstrijden zijn live te volgen op TV, gewoon bij de publieke omroep. Dit is gunstig voor het online wedden want je kan de boel goed in de gaten houden zonder te moeten volstaan met de livestreams op het Internet. Schaatsen kijken op TV, met Nederlands commentaar is nou eenmaal prettiger dan achter de computer via een feed, dat moge duidelijk zijn.

Bij het wedden op schaatswedstrijden is het belangrijk om de quoteringen goed in de gaten te houden. Gebruik ze als leidraad en zoek de kansen. Zo kan het lucratief zijn om een underdog te backen, bijvoorbeeld een junior die net komt kijken, vooral als je ‘inside information’ hebt dat deze jongen in bloedvorm verkeert. Een topfavoriet zoals Sven Kramer backen lijkt een safe bet maar vergeet niet dat de payouts vaak miniem zijn, zo is het niet ondenkbaar dat je voor elke euro op zo’n bet slechts 1.1 euro terugkrijgt, tenminste als je het aan het recht eind hebt!

Het wedden op schaatsuitslagen blijft ondanks een gezonde dosis behendigheid toch ook een gok en het is aan te raden om alleen te spelen met geld dat je kan missen. Een misser moet je financieel geen pijn doen. Vooral met vrienden krijgt het sportsbetten op schaatsen een extra dimensie. Er is niets beter dan je vrienden af te troeven, zeker als er wat centjes mee verdiend kunnen worden. Over een lange neus trekken gesproken…..

Mobiel je gokje wagen

In een tijd waarin er steeds meer te regelen valt via je smartphone zijn de online bookmakers niet achtergebleven. Ook bij het wedden op schaatsen kan je gebruik maken van je mobiele telefoon. Op deze manier kan je snel schakelen mocht het nodig zijn. Krijg je ineens te horen dat Sven Kramer wellicht toch niet zo fit is als iedereen dacht? Wel zo makkelijk om snel je mobiel te pakken en je bet aan te passen.

Tot slot willen we je wijzen op de vele aanbieders van weddenschappen. De eerste prioriteit bij het selecteren van het wedkantoor is reputatie. Ga alleen in zee met namen die je vertrouwt. Verder heeft het zin om de odds te vergelijken. Elke bookmaker heeft zo zijn eigen visie op de verwachte uitslag en er kunnen flinke fluctuaties qua odds zitten tussen aanbieders. Ben jij overtuigd van een bepaalde uitkomst, kijk dan vooral even bij de concurrentie wat zij aanbieden qua odds. Soms loont het om met een andere partij in zee te gaan.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.